Huwelijk en partnerschap

Aan een huwelijk of een geregistreerd partnerschap gaat vaak een drukke voorbereidingstijd vooraf. Er moet van alles geregeld en beproken worden, ook bij de gemeente! Op deze pagina vindt u informatie over het trouwen of aangaan van een geregistreerd partnerschap in de gemeente Middelharnis: algemene informatie, maar ook informatie over de trouwlocaties van de gemeente en de beschikbare bijzondere amtenaren van de burgerlijke stand. Als er na het lezen van de beschikbare informatie op onze website nog onbeantwoorde vragen zijn, neemt u dan contact op met de klantenbalie van de gemeente, telefoon (0187) 47 55 55.

Algemene informatie t.a.v. het aangaan van een huwelijk of geregistreerd partnerschap vindt u bij de hieronder vermelde producten:Trouwlocaties

De gemeente Middelharnis kent drie trouwlocaties:

  • de raadzaal van het gemeentehuis,
  • het Oude Raadhuis aan de Raadhuisstraat te Middelharnis (maximaal 55 personen per huwelijk, inclusief bruidspaar) en
  • De Doele aan de Sint Joris Doelstraat in Sommelsdijk (maximaal 13 personen per huwelijk, inclusief bruidspaar).

Het maken van foto’s, filmopnamen, het opnemen op een geluidsband of op video is toegestaan, voorzover het de voltrekking niet verstoort. Er is een mogelijkheid om muziek af te spelen voor- en na de voltrekking.

Kosten

De kosten dienen te worden voldaan bij de huwelijksaangifte of aangifte partnerschap.

Op maandagochtend en dinsdagochtend om 11.00 uur is er gelegenheid om kostenloos te trouwen / registreren in het gemeentehuis. Dat betekent overigens wel, dat u dan geen toespraak te horen krijgt!