Buurt- en kerngericht werken

Nieuwe-Tonge in bloei

De gemeente Middelharnis wil bewoners van de kleine kernen betrekken bij ontwikkelingen en knelpunten in de directe woonomgeving, waarbij het thema leefbaarheid centraal staat. Om dit te realiseren en om de afstand tussen de gemeente en bewoners te verkleinen in de werkgroep Nieuwe-Tonge in bloei! in het leven geroepen.

Burendag : Activiteiten bij Kerkring in Nieuwe-Tonge  

In Nieuwe-Tonge is door de modelbouwvereniging Flakkee een vaardag met modelboten georganiseerd. Aan de Kerkring vond een viswedstrijd voor de jeugd plaats. De ouders van de deelnemers dronken samen met andere buren een kopje koffie en hielden een maaltijd stuif in.

Burendag: Vernieuwing pleintje Sommelsdijk  

Door inwoners van de Leeuwerikstraat en de Dorpsweg in Sommelsdijk werden aanvragen ingediend om hun pleintje leefbaarder te maken. De buren vierden dit met een gezellig samenzijn op zaterdag 25 september. In overleg met de gemeente wordt bekeken hoe hieraan invulling gegeven kan worden.

Burendag: Opfleuren pleintje  

Het pleintje achter de Frank van Borselenstraat, de Hertog Jan van Beierenlaan en de Lauwerijnstraat in Nieuwe-Tonge, dat eerder door de woningbouwvereniging Woongoed Flakkee werd opgehoogd en opnieuw bestraat, werd onder het genot van een kopje koffie opgefleurd met bloembakken.

Lees ook:

leefbaarheid
huwelijk en partnerschap
veiligheid
milieu
hondenpoepbeleid
projecten
omgevingsvergunning
bouwen en veboouwen
welstand
kadaster
monumenten