Over Middelharnis

Middelharnis in het kort

Ruimte en rust zijn twee hoofdbestanddelen waaruit het gezonde leven op het landelijke eiland bestaat. De gemeente Middelharnis vormt het middelpunt van dit Zuid-Hollandse eiland en telt ruim 18.000 inwoners. Middelharnis voorziet in diverse regionale voorzieningen: winkelcentrum, kerken en religieuze instellingen, primair en voortgezet onderwijs, banken, advocaten, notarissen, deurwaarders, kantongerecht, weekmarkt, restaurants, cafés, sportcomplexen en sportverenigingen, havens, gezondheidszorg en verzorgingshuizen, bibliotheek, industrieterrein, culturele organisaties, musea, kinderopvang, maatschappelijke dienstverlening… Zomaar een greep uit het omvangrijke en rijk geschakeerde voorzieningenpalet van Middelharnis.

Gemeentewapen, -vlag en -logo

Alhoewel de gemeente Middelharnis het nauwelijks meer gebruikt bij de uitvoering van haar taken, beschikt zij natuurlijk wel over een eigen gemeentewapen. Middelharnis beschikt zelfs over een eigen vlag! En welke diepe betekenis heeft het gemeentelogo?

Historie

Middelharnis heeft een rijke geschiedenis. Dat geldt ook voor de verschillende plaatsen op het eiland. Ieder dorp heeft een eigen verhaal, maar wel met de nodige onderlinge overeenkomsten. U treft hier informatie aan ten aanzien van het onstaan en de ontwikkeling van de vier dorpen die onze gemeente rijk is.

Lees ook:

dorpskenmerken
cultuur en erfgoed
beleid&projecten
havens
winkelen