Havens

Algemeen

De gemeente Middelharnis wordt aan de noordzijde begrensd door het Haringvliet en aan de zuidkant door het Grevelingenmeer. Twee woonkernen hebben een directie verbinding met het Haringvliet: Middelharnis en Stad aan ’t Haringvliet. Middelharnis heeft zowel een binnenhaven, die bestemd is voor de watersport als een buitenhaven voor de beroepsvaart. Ook Stad aan ’t Haringvliet heeft twee havens: een particuliere jachthaven en een kleine dorpshaven voor algemeen gebruik. Aan de onderkant van onze gemeente ligt tussen de woonkernen Nieuwe-Tonge en Herkingen het buurtschap Battenoord. Aan de buitenkant van die dijk ter plaatse van Battenoord bevindt zich een klein jachthaventje, dat verbinding heeft met het Grevelingenmeer.

Jachthaven

Middelharnis Het is mogelijk een winterabonnement voor pleziervaart te nemen voor de periode 1 november t/m 31 maart. De havenmeesters kunnen u hierover verder informeren. (Click here voor English version).

Fietsverhuur in jachthaven Middelharnis

In de haven Middelharnis kunnen elektrische fietsen gehuurd worden. De kunnen van dinsdag t/m zaterdag gereserveerd worden bij de VVV Middelharnis en op zondag en maandag bij het havenkantoor. lees verder

Beroepshaven

Middelharnis Afhankelijk van het scheepstype en omstandigheden kunnen schepen tot ca. 4000 ton van deze haven gebruikmaken.

Atlantica

Jachthaven Atlantica ligt aan het Haringvliet in een exclusief gedeelte aan de bovenwindse zijde van de rivier. Het Haringvliet, ontstaan voor onze jaartelling waar Rijn en Maas in zee uitmonden, is na de afsluiting van de zeearmen door de waterkeringen een uniek watersportgebied ontstaan. Kijk voor meer informatie op www.jachthaven-atlantica.nl.

Haven Stad aan ’t Haringvliet

Het beheer en onderhoud van de haven van Stad aan ‘t Haringvliet berust bij de gemeente, met uitzondering van het gedeelte van de haven met steigers en ligboxen, dat in beheer en onderhoud is bij watersportvereniging Waterstad. lees verder

Lees ook:

Over Middelharnis
dorpskenmerken
cultuur en erfgoed
beleid&projecten
winkelen